A következő élő közvetítés része Megvétózta az Egyesült Államok az ENSZ tűzszüneti határozatát

Teherán Izraelt vádolja az ország legnagyobb gázvezetékén történt robbanások miatt

Izraelt tette felelőssé az iráni olajügyi miniszter szerdán az ország legnagyobb gázvezetékén történt robbanások ügyében. Dzsavád Odzsi, akinek szavait a Taszním iráni félhivatalos hírügynökség idézte, azt mondta, az akcióval a háztartások gázellátásában igyekeztek zavart okozni, ám kiemelte, hogy mindössze néhány cső rongálódott meg, és a zavart két óra alatt elhárították. Irán legfontosabb, az ország déli részéből északra vezető gázvezetékén február 14-én történt két robbanás, melyek nyomán készültséget rendeltek el Fársz, Iszfahán, Csaharmahal és Bahtijár tartományban.

Az állami média akkor szabotázst emlegetett. Bár a tárcavezető már a robbanások napján azt mondta, hogy csak a gázvezeték melletti kisebb települések jelentettek problémákat, egyes sajtóforrások szerint Irán-szerte több ipari létesítmény és iroda maradt gáz nélkül.

Jóllehet az ilyen jellegű akciók ritkák Iránban, 2017-ben arab szeparatisták azt állították, összehangolt támadásokban két olajvezetéket is felrobbantottak a nyugat-iráni Huzisztán tartományban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik