A következő élő közvetítés része Megtalálta a Hamász-vezető hátrahagyott rejtekhelyét az izraeli hadsereg

Megtalálta a Hamász-vezető hátrahagyott rejtekhelyét az izraeli hadsereg

ANWAR AMRO / AFP
ANWAR AMRO / AFP

Megtalálták a Hamász iszlamista terrorszervezet vezetőjének, Jahja Szinvarnak Hán-Júniszban hátrahagyott rejtekhelyét a Gázai övezetben – közölte az izraeli hadsereg szóvivője Daniel Hagari kedd este.

Szinvar a Hamász más magasrangú vezetőivel egy földalatti létesítményben tartózkodott, miközben felettük nagyban zajlott a háború – közölte Hagari szerdán. Volt élelmük, fürdőszobájuk és emellett széfjeikben több millió izraeli sékelt (NIS) és amerikai dollárt halmoztak fel – mondta a szóvivő. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egy rövid videót is közzétett, amelyen jól látható a feltételezett rejtekhely. A felvételt a Hamász Hán-Júnisz-i földalatti alagutakba telepített biztonsági kamerái rögzítették, ahogy azt is, ahogy Szinvar egyik feleségével és gyerekével elmenekül a helyszínről.

Február elején a Hamász-tagokat és Szinvar néhány családtagját tartóztatták le terrorista tevékenységben való részvétel gyanújával – mondta Hagari. Köztük volt Szinvar apja, Rafa Szalama is. A letartóztatott személyek kihallgatása során az izraeli biztonsági szolgálatok fontos információkhoz jutottak – tette hozzá Hagari.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik