Nagyvilág europoli

Orbán Viktor az olasz sajtóval tényként közölte, melyik európai pártcsaládba lép be a Fidesz

Ludovic MARIN / AFP
Ludovic MARIN / AFP

Belép a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába, de csak az EP-választások után – erről beszélt több a brüsszeli uniós csúcson több olasz lapnak is Orbán Viktor a Hír Tv szerint.

A miniszterelnök a La Stampa szerint arról beszélt,

az volt a terv, hogy a választások előtt belépünk, de most már csak a szavazás után tudunk. A válasz mindenesetre igen, készen állunk és csatlakozni fogunk a Konzervatívokhoz.

Giorgia Meloni olasz kormányfő ezt azért nem vette készpénznek, ő még nyílt vitát vár az ügyben.

A Hír TV elemzése szerint az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulat az, amelyhez a Fidesz természetszerűleg a legközelebb áll, bár vannak olyan területek, melyen igen eltérő állásponton vannak. Ilyen például Ukrajna támogatásának kérdése.

Éppen csütörtökön írtuk meg egyébként, hogy tárt karokkal várná a Fideszt a szélsőjobboldali pártcsalád, az Identitás és Demokrácia.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik