Nagyvilág europoli

Tárt karokkal várja a Fideszt a szélsőjobboldali pártcsalád

Wojtek RADWANSKI / AFP
Wojtek RADWANSKI / AFP

Az Identitás és Demokrácia szélsőjobboldali pártcsalád szívesen tudná soraiban a Fideszt, jelentette be Gunnar Beck alelnök az Euractiv című lapnak adott interjújában.

A Fideszt természetesen látnánk közöttük, ha tagságot igényelne

– fogalmazott.

A lap szerint a Fidesz esetleges csatlakozásával új magasságokba léphetne a pártcsalád. A magyar kormánypártnak jelenleg 12 helye van az Európai Parlamentben, ráadásul ha a Fidesz tényleg belépne, azzal az Identitás és Demokrácia megszerezné első helyét az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban is.

Jean-Paul Garraud, a pártcsaládhoz tartozó francia Nemzeti Tömörülés elnöke az Euractiv megkeresésére arról beszélt,

nagyon támogatják a Fidesz csatlakozását az Identitás és Demokráciához. Orbán Viktor és Marine Le Pen személyes kapcsolatai nagyon erősek, ahogy az én viszonyom is szoros a Fidesz képviselőivel. Reméljük, hogy csatlakoznak hozzánk.

A Fidesz két évnyi felfüggesztés után lépett ki az Európai Néppártból, és jelenleg egyetlen pártcsaládnak sem tagja.

A lap szerint a Fidesznek a másik opciója az EP-választások után az lenne, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerekhez csatlakoznak, de azzal, hogy Orbán Viktor rendszeresen nehezíti az Ukrajnának szánt támogatások megszavazását, ez nem valószínű.

Kapcsolódó
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik