Nagyvilág

Félmilliárd euróért árulják Berlusconi szardíniai villáját, ahol vezetők sorát látta vendégül

Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP
Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP

Ötszázmillió euróért árulják Silvio Berlusconi tavaly 87 éves korában elhunyt volt olasz kormányfő szardíniai villáját, a Villa Certosát. Egykor George W. Bush volt amerikai és Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök, Berlusconi közeli barátja, illetve Tony Blair korábbi brit miniszterelnök is vakációzott itt, más hírességek mellet.

A tengerparti sziklákon magasodó épületegyüttes közel ötezer négyzetméteren terül el, hatvannyolc szobából áll, és több mint száznyolcvan négyzetméteres garázs is tartozik hozzá. A villát több mint 580 ezer négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol

  • három bungaló,
  • egy kisebb szabadtéri színház,
  • egy torony,
  • valamint edzőterem sorakozik egymás után.

Berlusconi a hetvenes években vásárolta meg a fényűző ingatlant, ami számos villája közül az egyik leghíresebbnek számított, és az olasz politika történetének ikonikus helyszíneként vonult be a történelembe. Vállalkozóként, később miniszterelnökként nyaralt munkatársaival, politikus kollegáival töltött időt a Villa Certosában, amelynek partijai is híresnek számítottak.

Az olasz sajtó nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy esetleg szállodává alakítják át a Villa Certosát. A vásárlás iránt érdeklődők előtt – előfoglalással – csütörtöktől nyitotta meg kapuit a Villa Certosa.

Az egykoron az ország tíz leggazdagabb embere közé tartozó Silvio Berlusconi ingatlanbirodalmának értéke meghaladja az egymilliárd eurót. Az örökösök eladásra bocsátották a lombardiai Villa Gernettót is, ahol az eredeti tervek szerint a Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) párt oktatási központja működött volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik