A következő élő közvetítés része Három amerikai katona halt meg egy dróntámadásban

Három amerikai katona vesztette életét a szíriai-jordániai határon egy dróntámadásban

TURGUT ALP BOYRAZ / ANADOLU / AFP
TURGUT ALP BOYRAZ / ANADOLU / AFP

Három amerikai katona életét vesztette az amerikai erők elleni dróntámadásban Szíria és Jordánia határvidékén. Joe Biden amerikai elnök vasárnap kiadott közleményében kijelentette, hogy bár még vizsgálják a történteket, az Egyesült Államok szerint Irán által támogatott, Szíriában és Irakban működő radikális fegyveres csoportok hajtották végre az akciót. Biden hozzátette, hogy sokan megsebesültek.

A Reuters szerint legalább 34 sérült lehet.

Biden, miután együttérzéséről biztosította az elesett katonák hozzátartozóit, kijelentette: „Folytatjuk a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségüket.

És semmi kétség: minden felelőst felelősségre fogunk vonni.

A gázai háború október 7-i kezdete óta a térségben ez volt az első olyan támadás, amelyben amerikai katonák vesztették életüket.

Az elmúlt három hónapban a támadások mindennapossá váltak, és az összesítések szerint október 17-e óta Szíriában és Irakban mintegy 160 alkalommal lőttek ki, illetve irányítottak amerikai egységek támaszpontja felé rakétát vagy drónokat olyan radikális iszlamista fegyveres csoportok, amelyek Irán anyagi és katonai támogatását élvezik. Ezekben  70 amerikai katona szenvedett – egy kivétellel könnyű – sebesüléseket.

Az amerikai médiában megszólaló katonai elemzők úgy fogalmaztak, hogy az amerikai egységeket támadó fegyveresek azzal, hogy amerikai katonákat öltek meg, átléptek egy határt, ami az elrettentésre épülő amerikai Közel-Kelet-politika megváltozásához vezethet, és ezzel párhuzamosan a közel-keleti konfliktus kiéleződéséhez.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik