A következő élő közvetítés része Izraeli kormányszóvivő: Nem lesz tűzszünet

Izrael helikopterekről lőtte az éjszaka Hán Júniszt

MOHAMMED HUWAIS / AFP
MOHAMMED HUWAIS / AFP

Folytatódtak a harcok szerdára virradóra a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisznál. Szemtanúk szerint az izraeli hadsereg helikopterekről lőtte a területet, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig ismét katasztrofálisnak és leírhatatlannak nevezte a gázai kórházak helyzetét.

Az Axios amerikai hírportál hétfőn arról számolt be, hogy Izrael – a már korábban közvetítői szerepet vállaló Egyiptomon és Kataron keresztül – két hónapos tűzszünetet javasolt a Hamásznak az összes túsz elengedéséért cserébe.

Az egyeztetésekhez közeli források a sajtóval azt közölték, kedden Hamász-küldöttség érkezett Kairóba, mely várhatóan az egyiptomi hírszerzéssel egyeztet majd egy új tűzszüneti ajánlatról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a túszok egyre türelmetlenebb családtagjainak szintén azt mondta, az izraeli fél „előkészített egy javaslatot”, amelyről azonban részleteket nem közölt.

A The Wall Street Journal egyiptomi illetékesekre hivatkozva azt közölte, a Hamász tudatta, kész gyerekek és civil nők elengedéséről tárgyalni, „jelentős tűzszünetért cserébe”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik