A következő élő közvetítés része Putyin moszkvai választási központjában szólalt fel egy nő a háború ellen

Putyin moszkvai választási központjában kelt ki a háború ellen egy Ukrajnában szolgáló katona felesége

Putyin moszkvai választási központjában egy Ukrajnában szolgáló orosz katona felesége arról beszélt, hogy a háborút be kellene fejezni, és haza kellene hívni az orosz katonákat – írja a Reuters.

Oroszországban a háború nyílt bírálatát törvény tiltja. Ennek ellenére Maria Andrejeva – aki az orosz katonák visszahívásáért küzdő The Way Home nevű szervezettel jutott el Putyin választási központjába – érzelmes, háborúellenes felhívást fogalmazott meg:

És most mi következik? A védelmi minisztérium felélte a pénzét, most mindent ki kell facsarnia a srácokból, hogy egyikük se maradjon életben? Vagy hogy csak csonkként térjenek vissza?

Azt is elmondta, Putyin elnök rendeletben utasította a férjét az ukrajnai harcra, utalva a 2022-es részleges mozgósításra. „Érdekelne, hogy mikor ad ki rendeletet arról, hogy a férjemnek itthon kell lennie” – mondta Andrejeva, majd szóváltásba keveredett egy háborúpárti nővel, aki amellett érvelt, hogy az orosz katonák csak az anyaországot védik, ezért inkább imádkoznia kellene értük.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik