Nagyvilág

Belehalt a sérüléseibe az az autómosóban dolgozó nő, akit beszippantott egy gép a munkahelyén

Sean Gladwell / Getty Images (illusztráció)
Sean Gladwell / Getty Images (illusztráció)
Aznap nem is kellett volna dolgoznia a 26 éves amerikai nőnek. De a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még ott a helyszínen, a megtalálása előtt elhunyt.

Egy észak-karolinai autómosóban dolgozó nő úgy halt meg még a múlt szombaton, hogy a munkahelyén beszippantotta a gép, amivel az autókat mossák – számolt be a rendőrség tájékoztatása alapján a People magazin.

A hatóságok helyi idő szerint nem sokkal este fél hét után érkeztek ki a csendes kisváros, Weaverville egyik, Zips Car Wash nevű autómosójához, ahonnan az egyik alkalmazott traumás agysérüléséről érkezett bejelentés.

A kiérkezéskor a mentők megtalálták az áldozatot, akit később a 26 éves, Buncombe megyéből származó Carolina Franksként azonosítottak. Az áldozatot még ott a helyszínen halottnak nyilvánították – áll a rendőrség közleményében.

Sarah Elizabeth Falanga, a Zips Car Wash szóvivője az amerikai lapnak adott nyilatkozatában részvététét fejezte ki az áldozat családja és barátai felé, akiket igyekeznek támogatni ebben a nehéz időszakban.

„A helyi telephelyünk jelenleg zárva marad, a Carolina és az egész csapat iránti tiszteletből, hiszen őket is mélyen érintette a tragédia. Továbbra is támogatást biztosítunk az alkalmazottainknak” – fogalmazott.

„Elkötelezettek vagyunk a biztonságos környezet megteremtése mellett, az alkalmazottjaink és az ügyfeleink biztonságát a legmagasabb szinten kezeljük. Szigorú működési és biztonsági protokollokat tartunk fenn, részletes munkavállalói képzéssel. A folyamatban lévő nyomozás során továbbra is támogatni fogjuk a helyi rendőrség és az Észak-Karolinai Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Minisztérium munkáját” – folytatódik a közlemény.

Az Észak-Karolinai Munkaügyi Minisztérium Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Osztálya, ami a vizsgálatot vezeti, megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben, de több információt egyelőre nem közöltek.

Carolina Franks nagymamája, egy helyi lapnak azt mondta, hogy a dolog azért is különösen tragikus, mert az unokájának a halála napján eredetileg nem is kellett volna dolgoznia, csak megkérték, hogy ugorjon be helyettesíteni az egyik kollégáját.

A nagymama szerint az áldozat gyászoló édesapjának azt mondták a hatóságok, hogy a fiatal nőt takarítás közben szippantotta be az autómosó egyik berendezése.

„Amikor megtalálták, már halott volt” – mesélte a gyászoló nagyszülő, aki 6 éves kora óta nevelte az áldozatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik