Nagyvilág

Az MNB-é, majd Jellineké volt az a belgrádi irodaportfólió, ami Tiborcz Istvánhoz került

MTVA / Jászai Csaba
MTVA / Jászai Csaba

Korábban a Magyar Nemzeti Banké volt az a szerbiai ingatlanportfólió, ami nemrég került Tiborcz Istvánhoz, írja a Szabad Európa.

Forbes szerb nyelvű kiadása a múlt héten szellőztette meg, hogy a Diófa Fund Management több irodaházat vásárolt Új-Belgrádban. Ez az alap annak a csoportnak a tagja, amely Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége.

A jegybank még 2014-ben hozta létre a Pallas Athéné alapítványokat, amikbe mintegy 260 milliárd forintot tett. Az alapítványok vagyonkezelését az Optima Zrt.-re bízta, a cég 2020-ban szerezte meg a GTC Globe Trade Centre S.A. feletti irányítást, amelynek a mai napig 62,61 százalékos tulajdonosa. Ez a cég birtokolta a tizenegy épületből álló, 122 ezer négyzetméteres belgrádi portfóliót egészen 2021-ig, amikor azt eladták a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek-csoportnak mintegy 100 milliárd forintért.

Az Indotek akkor még hosszú távú befektetésről beszélt, de 2023 decemberében bejelentették, hogy az irodákat eladták Tiborcz István Diófa Alapkezelőjének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik