Gazdaság

Tiborcz István Diófa Alapja Belgrádban vett 122 ezer négyzetméternyi irodát

MTI
MTI

A Diófa Fund Management több irodaházat vásárolt Új-Belgrádban, ez az alap annak a csoportnak a tagja, amely Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége – írja a Forbes szerb nyelvű kiadása alapján a Magyar Hang.

A Forbes a CBRE SEE ingatlan-tanácsadó cég sajtóközleményére hivatkozik. Eszerint az adásvételben 11 prémium kategóriás, több mint 122 ezer négyzetméternyi területű ingatlanról van szó, amelyek öt üzleti park – a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business a Center, és a 19 Avenue – területén találhatók.

Uros Gujoic, a CBRE délkelet-európai piacának befektetési ingatlanokkal foglalkozó részlegének igazgatója az adásvétel után úgy nyilatkozott, hogy ez a legnagyobb egyedi tranzakció mind Szerbiában, mind pedig Délkelet-Európa piacán. Ezért személy szerint különösen örül annak, hogy immár második alkalommal vehettek részt tanácsadóként ennek az impozáns üzletház-portfóliónak a tranzakciójában, ami a CBRE-t abszolút vezető pozícióba helyezte a tőkepiaccal kapcsolatos tanácsadás területén.

A Diófa Alapkezelő honlapja szerint a BDPST Capital Zrt. 2022-ben írt alá üzletrész-adásvételi szerződést írt alá az Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. A 2009-ben alapított Diófa Alapkezelő több mint 360 milliárd forintnyi vagyont kezel befektetési alapokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik