Nagyvilág

Agyonlőttek egy szerb bérgyilkost Brazíliában, a felesége mostanáig azt hitte, egy szlovén férfivel alapított családot

Családja szeme láttára lőttek agyon egy szerb férfit múlt héten Brazíliában, akiről azóta kiderült, hogy bérgyilkosság miatt az Interpol körözte, írja a New York Post.

A férfi hamis személyazonossággal élt, egy szlovén névvel. Közel 10 éve keresték a rendőrök.

A 43 éves Darko Geisler feleségével és három és fél éves kisfiával tartott hazafelé, épp a kerékpárjaikat szerették volna letenni, amikor egy fegyveres közelről végzett vele. A tettesen fekete maszk volt, majd egy ismeretlen autóba pattant be, semmilyen nyomot nem hagyott maga után.

Halálát követőn úgy azonosították a brazil hatóságok, hogy egyeztettek a szlovén konzulátussal Sao Pauloban. Ekkor derült ugyanis ki, hogy az általa használt szlovén útlevelet egy másik szlovén állampolgár hagyta el még 2017-ben.

A fotók alapján egyértelművé vált, hogy ő az a szerb férfi, aki ellen Montenegróban elkövetett gyilkosságokért adtak ki elfogatóparancsot. A montenegrói hatóságok szintén megerősítették, hogy Geisler bérgyilkos volt.

A rendőrség szerint Geisler immár kilenc éve élt Brazíliában. Azt követően menekült el Montenegróból, hogy 2014. karácsonyán megölt egy férfi egy börtönkapunál.

A férfi 2015-ben vagy 2016-ban ismerhette meg későbbi menyasszonyát, és Santosba költözött. A nő elmondása szerint fogalma nem volt a férjének a valódi múltjáról.

Brazíliában látványosan megváltozott a viselkedése, fiát rendszeresen vitte iskolába, és más szülőkkel is jó kapcsolatot ápolt a környéken függetlenül attól, hogy alig beszélt portugálul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik