Nagyvilág

Ártatlannak vallotta magát a hollywoodi sztárügynök fia, akit három brutális gyilkossággal vádolnak

Irfan Khan / Los Angeles Times / Getty Image
Irfan Khan / Los Angeles Times / Getty Image

Tavaly novemberben tartóztatta le a Los Angeles-i rendőrség gyilkosság gyanújával a 35 éves Sam Haskellt, akinek apja – szintén Sam Haskell – korábban szépségversenyek szervezője és fontos hollywoodi ügynök volt, az ügyfelei között olyanok szerepeltek mint George Clooney, Dolly Parton, Whoopi Goldberg vagy Edward herceg, Károly király fivére. Az ifjabb Haskell a gyanú szerint nemcsak feleségét, a 37 éves Mei Haskellt ölte meg, de annak szüleit is.

Haskellt óvadék nélkül tartják fogva a novemberi letartóztatása óta, miután a házától mintegy öt mérföldre egy bevásárlóközpont szemetesében megtalálták a felesége tetemének törzsét, amelyről később bebizonyosodott, hogy a feleségéé volt. A test annyira felismerhetetlen volt a feldarabolás után, hogy a Los Angeles-i halottkémnek több mint egy hónapba telt, mire sikerült azonosítania.

Mei szüleinek holttestét még mindig nem találták meg a városszerte folytatott nagyszabású keresés ellenére. Az ügyészek és a rendőrségi nyomozók szerint azonban nincs kétségük afelől, hogy halottak, és hasonló sorsra jutottak. A rendőrség, amely átkutatta a család otthonát, a megyei ügyészség szerint vért és „más, halálra és feldarabolásra utaló bizonyítékokat” talált. Haskellt 2008-ban már letartóztatták egyszer bántalmazásért, akkor elismerte bűnösségét és három év felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A rövid vád alá helyezés során Haskell nem vallotta bűnösnek magát, és a szokásos börtönruhája helyett egy steppelt öngyilkossági védőruhát viselt, amit az ügyvédje szerint vad spekulációkra alapoztak a mentális állapotával kapcsolatban.

Az ügy az utóbbi évek legvéresebb, címlapokra kerülő ügyei közé tartozik, a Los Angeles-i rendőrség mégis majdnem lemaradt róla, mert egy csapat napszámos, akik november elején először találták meg a gyilkosságok bizonyítékait, csak spanyolul beszélt, és nem vették komolyan, amikor jelentették a felfedezésüket. A munkások azt mondták a nyomozóknak, majd később az NBC helyi televíziós társaságának stábjának, hogy Haskell 500 dollárt adott nekik, hogy kidobjanak több szemeteszsákot. Azt mondta nekik, hogy azok tele voltak kövekkel és halloweeni dekorációkkal. Hamar rájöttek azonban, hogy bármi is volt a zsákokban, az nedves és ázott volt, és egyáltalán nem hasonlított a kövekre. Úgy gondolták, hogy talán hús lehet.

Egy háztömbnyire Haskell házától a San Fernando völgyben kinyitottak egy zsákot, és miután megláttak egy emberi köldököt, újra becsukták, és mindent visszavittek Haskellnek, mondván, hogy nem tudják elfogadni a pénzét. Megpróbálták értesíteni a hatóságokat, de a kaliforniai autópálya-rendőrség és egy Los Angeles-i rendőrőrs között ingáztak, mielőtt azt tanácsolták nekik, hogy hívják a 911-es segélyhívó vonalat, és hagyják, hogy egy közönséges diszpécser intézze, amit mondani akarnak. Mire egy rendőrjárőr órákkal később megjelent Haskell otthonában, a táskák már eltűntek. (A Los Angeles-i rendőrség azt állítja, hogy vizsgálja, hogyan kezelték az ügyet.)

Csak azután kezdődött meg a nyomozás, hogy másnap egy hajléktalan férfi megtalálta a Mei Haskell törzsét tartalmazó táskát. Később kiderült, hogy a biztonsági kamerák felvételein látható, amint Haskell kidobja a táskát a Teslájából. Nem volt otthon, amikor a rendőrség házkutatási paranccsal visszatért a házához, de nem sokkal később egy szomszédos bevásárlóközpontban letartóztatták.

A hatóságok egyelőre keveset nyilatkoztak a gyilkosságok lehetséges indítékáról. Haskell feleségének nagybátyja szerint egyébként Mei több munkahelyen dolgozott, és ő volt a háztartás fő kenyérkeresője. Nem világos, hogy Haskell dolgozott-e egyáltalán, vagy hogy a családja támogatta-e anyagilag, írja a Guardian, mely megjegyzi, hogy az ügyészség tényleges életfogytiglant kérne Haskellre, ha vádelemelésre kerül a sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik