Nagyvilág

Lárvák, emberi maradványok: újabb részletek a holttestekkel megpakolt coloradói ravatalozóról

Novemberben felnőttek, csecsemők holttesteit találták szobahőmérsékleten tárolva.

Egyre több súlyos részlet derül ki egy eleve rendkívül bizarr ügyben: arról a coloradói ravatalozóról van szó, amelyben közel 200 holttestre bukkantak 2023. novemberében.

Egy FBI-ügynök beszámolója szerint a temetkezési vállalkozás épületében hemzsegtek a lárvák és a legyek, a padlót emberi maradványok és testnedvek borították.

A New York Daily News azt írja, hogy a Penrose-ban található Return to Nature temetkezési vállalatnál felnőttek, csecsemők holttesteit találták szobahőmérsékleten tárolva – derült ki a üzlet egyik társtulajdonosának kihallgatásán.

A felfedezett holttestek közül 23-nak a halálozási dátuma 2019-ből, 61 pedig 2020-ból származott. Az elhanyagolt épületben állati maradványokat és csomagolt betonból készült zsákokat is találtak.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a temetkezési vállalat 2023 novemberében letartóztatott tulajdonosai, Carie és Jon Hallford korábban több holttestet is megtartottak, miközben a hamvasztást rendelő gyászoló rokonoknak a hamvak helyett valamilyen más port adtak oda.

„Egyetlen célom, hogy ne kerüljünk börtönbe” – állt az egyik szöveges üzenetben, amelyet Jon Hallford állítólag még 2020-ban írt, és amelyet az ügyész felolvasott a bíróságon.

Az FBI értesítette azokat a családokat, akiknek szerettei az elhanyagolt maradványok között voltak. Több tucatnyi maradványt még mindig nem azonosítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik