Nagyvilág

Egy Melbourne-i fesztivál nyolc résztvevőjét helyezték mesterséges kómába

William WEST / AFP
William WEST / AFP

Nyolc fiatalt helyeztek mesterséges kómába Melbourne-ben, miután MDMA-túladagolás miatt rosszul lettek egy helyi zenei fesztiválon, írja a Guardian.

A mentők összesen kilenc fesztiválozót szállítottak különböző Melbourne-i kórházakba, közülük nyolcan mesterséges kómában vannak.

A helyi mentőszolgálat főtitkára szerint ilyen súlyos beteg páciensekkel még sosem volt dolga kollégáiknak, hiszen mindannyian közel álltak a szívleálláshoz.

Nagyon, nagyon rosszul voltak. Egyes betegeknek 41 Celsius-fok fölötti láza volt és rohamokat kaptak. Ahhoz, hogy szállítható állapotba kerüljenek, a mentőknek úgy kellett eljárniuk, mintha fejsérülést szenvedett vagy sztrókos beteget vinnének

– fogalmazott Danny Hill.

Hozzátette, szokatlanul nagy számú fiatal volt érintett egyazon eseményen. Elmondása szerint ilyen még lehet, hogy sosem fordult elő Melbourne-ben.

Hill felhívta rá a figyelmet, szombaton 32 Celsius-fok volt az ausztrál városban, az MDMA pedig erre csak rátesz egy lapáttal, mert emeli a vérnyomást és a testhőmérsékletet egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik