A következő élő közvetítés része Amerikai külügyminiszter: Nem szabad a palesztinokat Gáza elhagyására kényszeríteni

Az egyiptomi elnök kiállt a palesztinok mellett, a független palesztin állam megteremtésében látja a béke zálogát

EVELYN HOCKSTEIN / AFP
EVELYN HOCKSTEIN / AFP

Teljesen elfogadhatatlan a palesztinok bármely formában történő kitelepítése a Gázai övezetből – jelentette ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság elnökével való hétfői kairói találkozóján, amiről Ahmed Fahmi, az egyiptomi elnök szóvivője számolt be Facebook-oldalán.

Szíszi felhívta a figyelmet arra, hogy Kairó jelentős erőfeszítéseket tesz és kommunikál a legkülönbözőbb felekkel a tűzszünet megteremtése és annak érdekében, hogy az övezetbe bejusson legalább a szükséges mennyiségű humanitárius segély. Kijelentette továbbá, hogy az Abbász vezette Palesztin Hatóságnak kulcsszerepe van most az eseményekben, éppen ezért meg kell adni a hatóságnak minden szükséges támogatást. A közel-keleti béke és biztonság szavatolásának egyetlen módja a független palesztin állam megteremtése az 1967-es határok között Kelet-Jeruzsálem fővárossal – foglalt állást.

Abbász köszönetet mondott Szíszinek a palesztin ügy támogatásáért és a vérontás megfékezése érdekében tett erőfeszítéseiért. A Palesztin Hatóság elnöke vasárnap, váratlanul érkezett Kairóba Szíszi meghívására.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik