A következő élő közvetítés része Az Egyesült Államok több millió dollár nyomravezetői díjat ajánlott fel a Hamász háttérembereiért

Orvosi szállítmány érkezett Gázába

AFP
AFP

Az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ újabb orvosi szállítmányt juttatott el Gáza déli részére – közölte a WHO főigazgatója. Tedros Adhanom Ghebreyesus elmondta, hogy a szállítmány nyolc hűtőszekrényt, nyolc napelemet és 66 szüléshez szükséges készletet, valamint gyógyszereket és felszereléseket tartalmaz. Hozzátette, hogy a szállítmány 142 000 ellátásra szoruló embert tud segíteni.

A készleteket a Hamász vezette palesztin egészségügyi minisztérium által működtetett gyógyszerraktárba küldték Khan Júnisz városába, és onnan fogják szétosztani a kórházak között – mondta Ghebreyesus. Elmondta, hogy 15 intenzív osztályos ágyat és 15 normál kórházi ágyat is küldtek egy ENSZ által működtetett tábori kórházba.

Ghebreyesus azt mondta, hogy a szállítmányok reménysugárként szolgálnak a délen élő emberek számára, de csak kis százalékát teszik ki annak, amire szükség van. A WHO december 26. óta nem tudott ellátmányt küldeni Gáza északi részére.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik