Nagyvilág

Felfüggesztették az olasz képviselőt, akinek elsült a fegyvere egy szilveszteri bulin

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy felfüggesztették pártja, az Olasz Testvérek egyik képviselőjének párttagságát, aki pisztollyal jelent meg egy szilveszteri partin, ahol a fegyver elsült és az egyik vendég megsérült – írja az MTI.

A 38 éves képviselő, Emanuele Pozzoli beismerte, hogy egy 22-es kaliberű kis pisztollyal jelent meg a Torinótól 70 kilométerre fekvő Rosazza egyik kulturális egyesületének helyiségeiben tartott szilveszteri partin. A pisztolya aztán tisztázatlan körülmények között elsült és megsebesített a lábán egy 31 éves férfit. A képviselő azt mondta, hogy véletlenül sült el a jogosan a birtokában lévő pisztoly, nem ő lőtt.

Meloni ennek ellenére felelőtlennek nevezte a fegyvert viselő képviselőt, akinek a tettét úgy jellemezte, „méltatlan egy olaszhoz általában, még inkább egy parlamenti képviselőhöz és legfőképpen az Olasz Testvérek parlamenti képviselőjéhez”.

Olaszországban a fegyvertartás szigorúan fegyverviselési engedélyhez kötött. A vadász-, illetve sportfegyverek kizárólag vadászaton, illetve a lőtéren használhatók, egyedül a személyi védelem céljából kiadott engedéllyel viheti a tulajdonos mindenhová magával a fegyverét. Pozzoli esetében az ügyészség vizsgálatot indított testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik