A következő élő közvetítés része Több Hamász-vezetővel is végzett egy izraeli dróncsapás Bejrútban

USA: Gáza palesztin föld, és az is marad

Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP
Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP

Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter élesen bírálta az Egyesült Államok álláspontját, miszerint nem szabad a palesztinokat kitelepíteni a Gázai övezetből – írja a Guardian.

Ben-Gvir úgy fogalmazott:

Bár az Egyesült Államok a legszorosabb szövetségesünk, mégis úgy fogunk cselekedni, ami Izraelnek a legjobb, márpedig százezrek kivándorlása Gázából biztonságosabbá teheti az izraeli állampolgárok életét.

A miniszter arra reagált, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma visszautasította azokat a felvetéseket, miszerint Izrael a háború lezárulta után kiutasíthatná a palesztinokat Gázából. Az amerikaiak álláspontja egyértelmű: „Gáza palesztin föld, és az is marad.”

A Guardian szerint az izraeli média szerdán arról számolt be, hogy Izrael tárgyalásokat folytat Kongóval és más afrikai államokkal olyan palesztinok befogadásáról, akik beleegyeznének az „önkéntes” áttelepítésbe. A portál felidézi, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök korábban már bírálta Ben-Gvirt, amiért a nyilvánosság előtt támogatta a palesztinok kitelepítésének ötletét Gázából.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik