Nagyvilág

Vérző utas miatt hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air Budapestről Abu-Dzabiba tartó járata

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Csütörtökön délután Ankarában hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air Budapestről Abu-Dzabiba tartó járata, írja a Blikk.

A lap cikke szerint útközben egy asszony rosszul lett a fedélzeten. Az egyik utas beszámolójában arról mesélt, azt hallották, hogy „a középkorú hölgy rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen elájult. A személyzet megnyugtatta az utasokat, hogy van orvos a fedélzeten, aki ellátja a nőt, ám az igazi pánik akkor tört ki, amikor egyszer csak elkezdett vérezni.”

A személyzet próbálta higgadtan kezelni az eseményeket, az viszont külön szerencse volt, hogy a gépen tartózkodott egy orvos is, aki próbálta ellátni utastársát. Az utaskísérők a pilótafülke mögötti mosdót jelölték ki hevenyészett vizsgálószobának, a doktor itt próbált segíteni a nőn, de nem tudta elállítani a vérzést.

Olyan volt, mint egy horrorfilmben, a vér tócsákban állt a mosdóban, a székeken és a folyóson, a hölgy gyerekei sírtak, senki sem tudta, hogy mit lehetne tenni

– mesélte a szemtanú.

A kapitány úgy döntött, hogy megszakítják az utat, és a török fővárosban, Ankarában kényszerleszállást hajtottak végre. Az utaskísérők közben jobb híján fekete nejlonzacskókkal próbálták letakarni a vérfoltokat.

A Wizz Air gépét a landoláskor már mentőautó várta, ők vitték el a vérző asszonyt, akit hozzátartozói is elkísértek. Úgy tudni, a négyfős család szilveszterezni utazott volna Abu-Dzabiba, az édesanyát néhány héttel ezelőtt operálták. A műtét utáni heg szakadhatott fel, ez okozta a csillapíthatatlan vérzést.

A gép végül négyórás késéssel érkezett meg eredeti céljához.

A Wizz Air lapunknak eljuttatott közleményében azt írta,

a Wizz Air december 29-i, Budapest és Abu-Dzabi között közlekedő járatát kénytelen volt megszakítani az egyik utas komoly egészségügyi panaszai miatt. A személyzet azonnal a segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren, Ankarában, onnan az utast azonnal kórházba szállították. Személyiségi jogok miatt többet nem árulhatunk el a részletekről. A Wizz Air személyzete a protokollnak megfelelően járt el. A járat az ankarai leszállást követően folytatta útját Abu-Dzabiba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik