Nagyvilág

Az ukránok szerint a magyar kormány 343 millió forintos utalást küldött a határon leállított Porosenkónak

MTI
MTI

Petro Porosenko volt ukrán államfő és az ukrán Európai Szolidaritás párt vezetője több mint 37 millió hrivnyát kapott a magyar kormánytól az Orbán Viktorral való tervezett találkozója előestéjén, írta meg a 444.hu az UNIAN hírügynökség alapján. Az utalásról az ukrán Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség honlapján jelentek meg információk.

A nemrég hazaárulással is megvádolt volt ukrán elnök állítása szerint lengyelországi tárgyalásait követően az Egyesült Államokba utazott volna, azonban egy általa elhallgatott találkozó miatt, amikor Orbán Viktorral tárgyalt volna, nem engedték külföldre utazni. Az indoklás az volt, hogy fennáll a veszélye annak, hogy az orosz titkosszolgálatok eszközként használják fel Porosenkót.

Az SZBU, az ukrán titkosszolgálat a Telegram-csatornáján azt írta, hogy információik vannak arról, hogy az orosz titkosszolgálat olyan műveletbe kezdett, aminek célja az ukrán lakosság megosztása, a külföldi támogatások csökkentése.

A magyar kormány egy ideig nem kommentálta az ügyet, később azonban Szijjártó Péter megerősítette, hogy Porosenko Orbánnal találkozott volna. Az UNIAN beszámolója szerint a magyar Pénzügyminisztérium egy héttel a tervezett találkozó előtt utalta át Porosenkának 343 millió forintnak megfelelő összeget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik