A következő élő közvetítés része Tel-Avivban tüntettek, miután az izraeli hadsereg bevallotta, hogy tévedésből megölt három túszt

Fehér zászló is volt azoknál az izraeli túszoknál, akiket az izraeli hadsereg tévedésből megölt

MTI
MTI

Rögtönzött fehér zászló volt annál a három, a Hamász fogságába esett izraeli túsznál, akiket az izraeli hadsereg tévedésből ölt meg – írja a hadsereg jelentését részletezve a Guardian.

A három férfi nem viselt ruhát a felsőtestén és amikor meglátta őket az egyik izraeli katona, akkor elkiáltotta magát, hogy „terroristák”, majd társaival tüzet nyitott a férfiakra. Két túszt rögtön eltaláltak és ők a földre zuhantak, míg a harmadik megsebesült, de bemenekült egy épületbe, ahova követték ők a katonák. Ott hiába könyörgött nekik és kért segítséget héberül, őt is megölték – nyilatkozta egy katonai tisztviselő.

A jelentés azt állította, hogy az incidens egy olyan területen történt, ahol intenzív harcok folynak, amelynek során a Hamász fegyveresei civil ruházatban tevékenykednek és megtévesztő taktikákat alkalmaznak – mondta a tisztviselő. Hozzátette azt is, hogy miután az első két túszt agyonlőtték, a zászlóaljparancsnok azonnal tűzszüneti parancsot adott ki, de ekkor a harmadik férfi irányába újabb lövések dördültek el és ő is meghalt. „Ez ellentétben állt a bevetési szabályainkkal” – tette hozzá a tisztviselő.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik