Nagyvilág

„Szeretlek, haza akarok menni!” – ezt üzente egy hat éve eltűnt, és most megtalált fiú a nagymamájának

Greater Manchester Police
Greater Manchester Police
Az út szélén talált rá egy arra járó sofőr a brit Alex Battyre, aki 2017-ben tűnt el egy spanyolországi utazás során. Az őt kísérő anyját és nagyapját továbbra is körözik a fiú elrablása miatt.

Szerda reggel egy fiút vett észre az út szélén egy arra járó sofőr a Pireneusok lábánál – jelent meg a BBC-n. Az Alex Battyt megtaláló Fabien Accidini elmondása szerint a fiú akkor már négy napja gyalogolt azt remélve, hogy talál egy nagyvárost, ahol segítséget kérhet.

„Rákerestem a nevére az interneten, és kiderült, hogy keresik” – mondta az Alexet megtaláló sofőr. A férfi ezt követően kapcsolatba lépett a francia hatóságokkal, Alex pedig egy gyermekvédelmi intézménybe került Toulouse-ban. Ügye már a brit hatóságok kezében van, nemsokára haza is utazhat.

Alex az őt megtaláló sofőr telefonjáról írt a nagymamájának:

Szia, nagymama, Alex vagyok. Franciaországban vagyok, Toulouse-ban. Nagyon remélem, hogy megkapod az üzenetemet. Szeretlek, haza akarok menni.

Bár Alex nagymamája és törvényes gyámja, Susan Caruana egészségügyi állapota miatt nem tud Toulouse-ba utazni, a fiú megtalálása óta többször is beszélt Alexszel. „Olyan boldog vagyok. Beszéltem vele és jól van. Ez egy elképesztő sokk” – nyilatkozta.

A fiú 2017-ben tűnt el, amikor Spanyolországba utazott anyjával és nagyapjával egy előre megbeszélt utazásra. Utoljára a visszaérkezésük napján látták. Alex nagymamája 2018-ban a BBC-nek úgy nyilatkozott, szerinte Melanie és David Batty, a fiú anyja és nagyapja Marokkóba vitték a fiút, hogy ott egy spirituális közösségben éljenek. Ekkoriban alternatív életmódot kerestek, és nem akarták, hogy Alex iskolába járjon.

A fiú elmondása szerint 4 évet Franciaországban töltött, egy vándorló kommunában élt, azonban anyja és korábbi tartózkodása pontos helyét nem akarja elárulni – közölte az ügyészség a BBC-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik