A következő élő közvetítés része Putyin még legalább három évig harcolna Ukrajnában, itt vannak a tervei

Befejezték a blokádot a szlovák kamionosok az ukrán határnál

MTI / EPA
MTI / EPA

Befejezték a Szlovák Szállítmányozók Uniójának (UNAS) fuvarozói a Felsőnémetinél (Vysné Nemecké) lévő szlovák-ukrán határátkelőn tartott kamionos blokádjukat – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a szlovák határ- és idegenrendészet szóvivőjének megerősítésére hivatkozva pénteken. A szlovák hírügynökség szerint a fuvarozók csütörtökön, az éjjeli órákban oldották fel a zárlatot.

Az UNAS december elsején kezdett kamionos blokádot a szlovák-ukrán határon, az ellen tiltakozva, hogy egy európai uniós rendelkezés értelmében, más kelet európai fuvarozókkal együtt, előnytelen konkurenciahelyzetbe kerültek az ukrán fuvarozókkal szemben. Azt követelték, hogy az Európai Bizottság azonnali hatállyal vezesse vissza az ukrán járművekre vonatkozó szállítmányozási engedélyek kötelezettségét, amelyet az ukrajnai konfliktus kezdetét követően eltörölt.

A szlovák határrendészet információi szerint a Felsőnémeti határátkelőnél pénteken délelőtt a tehergépkocsiknak a Szlovákiába való belépéshez három órát kellett várakozniuk, a kilépéshez pedig 5-7 napos várakozásra kellett számítaniuk – írta az MTI.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik