A következő élő közvetítés része Izraeli védelmi miniszter: Néhány hónapnál tovább fog tartani a háború Gázában

Huszonnégy ember életét vesztette egy izraeli csapásban

Mohammed Zaanoun / Middle East images / Middle East Images via AFP
Mohammed Zaanoun / Middle East images / Middle East Images via AFP

Fokozódó nemzetközi nyomás mellett folytatódik csütörtökön Izrael Gázai övezet elleni offenzívája. Rafah központjában, az enklávé déli határánál huszonnégy ember halt meg egy izraeli csapásban, amely két házat ért – közölte csütörtökön kora reggel a Hamász médiája a Reuters szerint. A palesztin egészségügyi minisztérium egyelőre nem erősítette meg az áldozatok számát.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója csütörtökön és pénteken Izraelben lesz, és jelezni fogja Izraelnek, hogy a Hamász-célpontok elleni csapásokat pontosabban kell végrehajtani, mint ahogy azt Izrael eddig tette – ismertette John Kirby szóvivő.

Ami a pontos célzást illeti: az amerikai hírszerzés újabb értékelése szerint az Izrael által október 7-e, vagyis a háború kezdete óta bevetett huszonkilencezer levegő-föld lövedék mintegy 40-45 százaléka nem volt irányított, a maradék precíziós irányítású lövedék volt. Az értékelést a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatala állította össze és a CNN ismertette három forrás alapján.

Sullivan szerdán többek között a szaúdi koronaherceggel találkozott. Mohamed bin Szalmán trónörökössel szélesebb körű diplomáciai erőfeszítéseket szorgalmaztak a stabilitás fenntartása érdekében, és hogy az Izrael és a Hamász közötti konfliktus ne terjedjen tovább.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik