Nagyvilág

Törökországban fogták el a kettős gyilkossággal vádolt szélsőjobboldali politikust

A török hatóságok csütörtökön elfogták és őrizetbe vették a szökésben lévő észak-macedón politikust, Ljupco Palevszkit, aki azt követően menekült el országából, hogy a rendőrség rátalált egy 74 éves férfi és egy 14 éves lány holttestére. A Vice azt írja, négy másik gyanúsított vallomása alapján a rendőrség azzal gyanúsítja Palevszkit, hogy mindkettejükkel ő végzett egy gépfegyver segítségével.

Az észak-macedón szélsőjobboldali párt, a Desna politikusa a gyanú szerint az áldozatok elrablásának megszervezésében is részt vett, az elérhető információk szerint a célja az lehetett, hogy pénzt zsaroljon ki a 14 éves áldozata, Vanja Gjorcevska édesanyjától. A gyanúsítottak között ott van a 14 éves lány apja is, akit azzal gyanúsítanak, hogy segített megszervezni a lánya elrablását, hogy pénzt szerezzenek a volt feleségétől, az áldozat anyjától. Az egyelőre kevésbé egyértelmű, hogy a 74 éves Pance Zezovszkinak mi köze volt az ügyhöz, a Vice az ő esetében rendőrségi információk alapján arról ír, hogy 500 eurós tartozása miatt a politikus igényt tartott a férfi autójára. Később ezt a járművet használták a 14 éves Vanja elrablásakor.

Palevszki azt követően menekült el az országból, hogy múlt vasárnap megtalálták a holttesteket. Feltételezések szerint előbb Szerbiába, majd Bulgáriába ment, innen lépte át a török határt, és feltételezések szerint Isztambulba készült. Oda azonban már nem ért el, a török és az észak-macedón rendőrség összehangolt munkával egy autópálya mentén csapott le a férfira. A felek intenzíven dolgoznak azon, hogy minden jogi formaság elháruljon, és Palevszkit minél hamarabb ki tudják adni Észak-Macedóniának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik