A következő élő közvetítés része Véget ért a tűzszünet, ismét kilőtt a halálos áldozatok száma Gázában

Már száznál is többen meghaltak a tűzszünt vége óta

John MACDOUGALL / AFP
John MACDOUGALL / AFP

A harcok újrakezdése óta a halálos áldozatok száma ismét megugrott, pénteken már 109-en vesztették életüket – idézi a Hamász által ellenőrzött, gázai egészségügyi minisztériumot a Reuters.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy a gázai egészségügyi rendszer már azelőtt térdre rogyott, hogy a tűzszünet véget ért volna, a kórházak pedig „horrorfilmekre” emlékeztetnek.

A WHO Gázában tartózkodó tisztviselői szerint az egészségügyi helyzet „katasztrofális”. Richard Peeperkorn, a WHO ottani képviselője az újságíróknak azt nyilatkozta, „rendkívül aggasztónak tartjuk az erőszak újbóli fellángolását”. Mint mondta, „a harcok megbénították a gázai egészségügyi rendszert, és engedhetik meg, hogy további kórházak essenek el”.

A november 24. óta eltelt egy hétben a Hamász 110 túszt engedett szabadon Gázánól, míg Izrael cserében 240 palesztin fogvatartottat adott át. Az eredetileg négynaposra tervezett tűzszünetet többször is meghosszabbították, ám ma reggel ismét folytatódtak a harcok.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik