A következő élő közvetítés része 24 órával meghosszabbították a tűzszünetet Gázában

Ezernél is több művész tiltakozik a palesztin nézőpontok elnyomása ellen Nagy-Britanniában

Saeed Qaq / ANADOLU / Anadolu via AFP
Saeed Qaq / ANADOLU / Anadolu via AFP

Több mint 1300 brit művész írt alá egy nyílt levelet, amelyben azt állítják, hogy a kulturális intézmények „elnyomják, elhallgattatják és megbélyegzik” a palesztin hangokat és nézőpontokat. A levél aláírói között olyan neves színművészek is megtalálhatók, mint például Olivia Colman vagy Nicola Coughlan. A nyílt levében az aláírók azt írták:

a palesztinokkal szolidaritást vállaló művészek és művészeti dolgozók megélhetésére játszanak, azt fenyegetik, valamint előadásokat, vetítéseket, beszélgetéseket, kiállításokat és könyvbemutatókat mondanak le.

A Brit Művészek Palesztináért megosztotta a levél alábbi részletét, amelyet a The Guardian idézett:

„Mialatt katasztrófa bontakozik ki, a legtöbb brit művészeti szervezet részéről a palesztin nép iránti szolidaritást kifejező nyilatkozatok kirívó hiányát tapasztaljuk. Mélységesen aggasztónak találjuk, és őszintén szólva kínos kettős mércét jelez, hogy a szolidaritás kifejezései – amelyeket más, brutális elnyomással küzdő népek számára készségesen felajánlunk – nem terjednek ki a palesztinokra”.

Ez az ellentmondás az aláírók szerint komoly kérdéseket vet fel azzal összefüggésben, hogy milyen válaszokat is ad a világ az emberi jogok súlyos megsértésére.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik