Nagyvilág

17 nap után kimenekítették mind a 41 alagútban rekedt indiai munkást

DIPR / Uttarakhand / AFP
DIPR / Uttarakhand / AFP

Kimenekítették azt a 41 munkást, akik 17 napja rekedtek a romok alatt Indiában a beomlott himalájai alagútnál, írja az Independent. A kimenekített munkásokat ünneplő tömeg fogadta.

A részben a Himalája-hegységben elterülő indiai államban egy 4,5 kilométeres épülő autópálya-alagútnál november 12-én történt az omlás. A csapdába esett munkások többsége az ország különböző részeiről származó vendégmunkás volt. A férfiak családjai közül sokan a helyszínre utaztak, és napokig az alagútnál táboroztak.

 A keddi többórás mentési műveletben egyesével, kerekes hordágyakon húzták ki az embereket egy 90 cm átmérőjű csövön keresztül.

Az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, és mentőautók érkeztek, hogy elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok egy kisebb átmérőjű csövön juttattak el élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bennrekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik