A következő élő közvetítés része Újabb palesztin rabokat engedett szabadon Izrael, megrázó gázai állapotokról számolt be az UNICEF szóvivője

Újabb palesztin rabokat engedett szabadon Izrael

Izrael palesztin rabok újabb csoportját engedte szabadon börtönökből kedd hajnalban az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként. A 33 rabot, nőket és tinédzsereket különböző büntetés-végrehajtási intézetekből engedték szabadon – közölte az izraeli börtönhatóság. A legfiatalabb a jelentések szerint 14 éves.
Ezzel százötvenre emelkedett az izraeli börtönökből kiengedett palesztin foglyok száma. A Hamász fogságából eddig 51 izraeli szabadult ki.

Izrael újabb listát kapott a Gázai övezetben fogva tartott túszokról, akiket hamarosan szabadon engednek – jelentette kedden az izraeli média. A névsorban szereplőket várhatóan kedden engedik el – jelentette a Times of Israel Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatalára hivatkozva. A jelentés szerint a listát ellenőrizték, és értesítették a túszok családjait. Ezzel a gázai túszok ötödik csoportját engednék szabadon azóta, hogy pénteken humanitárius szünet kezdődött a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet és Izrael között.

A két fél hétfőn megállapodott a négynapos gázai tűzszünet két napos meghosszabbításáról.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik