A következő élő közvetítés része Újabb palesztin rabokat engedett szabadon Izrael, megrázó gázai állapotokról számolt be az UNICEF szóvivője

Tizenkét újabb izraeli túsz szabadult a Hamász fogságából

Tizenkét újabb túszt adott át a Hamász a Nemzetközi Vöröskeresztnek – közölte kedden este elsőként az iszlamista  szervezet, amit később a Vöröskereszt, az izraeli hadsereg, majd maga az izraeli kormány is megerősített.

A Vöröskereszt által adott tájékoztatás szerint a tizenkét eleresztett túsz között tíz izraeli és két külföldi állampolgár van. Őket Egyiptomon keresztül juttatták el Izraelbe, a Kerem Shalomnál lévő ellenőrzőponton a biztonsági erők ellenőrizték a személyazonosságukat.

Az izraeli kormány később név szerint is közzétette a szabadon bocsátott izraeli állampolgárok listáját. A külföldi állampolgárokról egyelőre nem tudni, hogy kicsodák.

Az esemény a keddre tervezett fogolycsere része volt, amit a tűzszünet kétnapos meghosszabbításáról szóló megállapodás tett lehetővé. Ennek keretében a Hamász túszokat enged szabadon – és cserébe Izrael által szabadon engedett palesztin foglyokat vehet át.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik