Nagyvilág

Mellkason szúrta a tanárát egy középiskolás lány Nagyváradon

Mellkason szúrta nevelőjét egy diáklány hétfőn egy nagyváradi iskolában, a pedagógust meg kellett műteni – közölte Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő az Agerpres román hírügynökséggel.

Mint mondta, az incidens a Traian Vuia Műszaki Szakközépiskolában történt hétfőn reggel 9 óra körül, a rendőrséget a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották. A nevelőt szúrt sebbel szállították a megyei sürgősségi kórházba, ahol megműtötték.

Amikor bevitték a sürgősségi osztályra, eszméleténél volt és együttműködött az orvosokkal – nyilatkozta a sajtónak Hadrian Borcea, a kórház sürgősségi osztályának vezetője. A főtanfelügyelő közölte, hogy az elkövető egy tizedik osztályos diáklány, aki eminens tanuló, érdemösztöndíjat is kap, és korábban nem észleltek nála magatartási problémákat.

A 16 éves vidéki lány a nagyváradi középiskola kollégiumában lakik. Alina Coste iskolaigazgató a Bihon hírportálnak elmondta: a konfliktus előzménye, hogy a nevelő előző este egy fiút talált a lány kollégiumi szobájában villanyoltáskor, amiért megrótta.

A helyi sajtó szerint az incidens ennek a folyománya, az egyik igazgatóhelyettes irodájában történt, ahova a lányt és édesanyját behívatták az előző esti kihágás miatt. A diáklány ekkor szúrta hátba az őt szembesítő pedagógust.

Az MTI azt írja, hogy a lány a rendőrségnek azt mondta, a kést otthonról, a Bihar megyei Mezőörményesről vitte be az iskolába. Az igazgató szerint az iskola tanulóit és pedagógusait sokkolta az eset, a tanfelügyelőség szakemberek bevonásával segít nekik feldolgozni a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik