A következő élő közvetítés része Tömeges dróntámadás-kísérletről számolt be a moszkvai polgármester

Zelenszkij: Ukrajnának erősebb légvédelemre van szüksége a gabonaexport biztosításához

Grain from Ukraine, azaz Gabona Ukrajnából névvel tartottak konferenciát Kijevben a hétvége folyamán, amelyre Svájc és Lettország elnöke és a litván miniszterelnök is ellátogattak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök itt arról beszélt, a gabonaszállítmányok és az Oroszországgal szomszédos térségek védelméhez egyaránt erősebb légvédelemre van szüksége az országának. Az elnök azt mondta, több országgal is megállapodott arról, hogy ukrán személyzettel, de külföldi felszereléssel védik majd a konvojokat, illetve a saját hadiiparuk légvédelmi kibocsátása is növekedni fog.

Balról jobbra: Edgars Rinkevics lett elnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Alain Berset svájci elnök, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök szombaton Kijevben. (Kirill Chubotin / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök eközben az X-en írt erről, hogy a bizottság 50 millió eurós (több mint 19 milliárd forintos) gyorssegélyt folyósít az ukrajnai kikötők gyorsjavítására és fejlesztésére. (Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik