Nagyvilág

Rabtársa megkéselte a börtönben George Floyd gyilkosát

COURT TV / AFP
COURT TV / AFP

Megszúrta és súlyosan megsebesítette pénteken rabtársa Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolásáért elítélt volt minneapolisi rendőrt egy arizonai szövetségi börtönben – közölte az AP.

A támadás a közepes biztonsági besorolású tucsoni szövetségi büntetés-végrehajtási intézetben történt. A helyi Büntetés-végrehajtási Hivatal közleményében azt írta, az őrök megfékezték a támadást, és életmentő segítséget nyújtottak, mielőtt a rabot – akit egyébként nem neveztek meg – további kezelésre és kivizsgálásra kórházba szállították.

Derek Chauvint 21 év börtönbüntetésre ítélték az Egyesült államokban, mert 2020. májusában egy igazoltatás során megölte a színes bőrű George Floydot. Ügyvédje, Eric Nelson korábban kérvényezte, hogy a férfit tartsák távol a többi rabtól, mert számított rá, hogy az elítélt rendőr a rabtársai célpontja lesz. Korábban Minnesotában Chauvint nagyrészt a saját védelme érdekében tartották magánzárkában.

Mint ismert, 2020. május 25-én az egyesült államokbeli Minneapolisban négy rendőr az utcán igazoltatta Floydot, mert fennállt a gyanú, hogy hamis bankjeggyel fizetett egy boltban. Chauvin, valamint J. Alexander Kueng és Thomas Lane a földre szorította a férfit, míg Tou Thao biztosította a helyszínt, hogy a bámészkodók ne tudjanak közbelépni.

Miután Floyd a földre került, Chauvin 8 perc 46 másodpercig térdelt a nyakán annak ellenére, hogy az afroamerikai férfi folyamatosan azt ismételgette, hogy nem kap levegőt és meg fog halni. Chauvin akkor sem állt fel, amikor Floyd elvesztette az eszméletét és az egyik társa megállapította, hogy nincs pulzusa, és akkor sem, amikor megérkeztek a mentők a helyszínre. Floyd életét már ők sem tudták megmenteni.

Kapcsolódó
8 perc 46 másodpercig térdelt George Floyd családja a tárgyalás kezdete előtt
Megkezdődött a per, amit világszerte nagy érdeklődés övez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik