Nagyvilág

Csaknem 60 évesen szülte meg saját unokáját lánya helyett egy magyar nő

Jan Woitas/ picture alliance / Getty Images
Jan Woitas/ picture alliance / Getty Images

43 évvel lánya születése után idén szeptember végén megszülte unokáját lánya helyett egy magyar nő Angliában – írja a Blikk. A cikk szerint Epres Ilona azért vállalta a szülést, mert lánya számtalanszor elvetélt, és hiába próbálkozott hét alkalommal is lombikprogrammal, nem járt sikerrel.

Az asszony hosszas egészségügyi vizsgálatok után vállalta lánya petesejtjének és a veje hímivarsejtjének beültetését, amire Londonban került sor. Mint mondta, Magyarországon túlkorosnak találták, de Angliában ennek nem volt akadálya.

Ilona azt is elmondta lapunknak, hogy szerencsére a terhessége alatt semmi problémája nem volt, és a szülés is annyira simán folyt le, hogy az angol orvos úgy gratulált neki: Ilyenre még a kórházukban nem volt példa, és visszavárják egy újabb szülésre. Ilona egy 3,5 kilós, egészséges kifiúnak adott életet.

Beszélt arról is, hogy nem sokáig lesz hivatalosan a fia a kis Danika, mert most készül a lemondási nyilatkozaza, a lánya részéről pedig az örökbefogadási. Egyébként nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepel Ilona a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik