A következő élő közvetítés része Mindent beborított a bomló tetemek szaga Gázában

Újabb kórházat vett tüzérségi támadás alá az izraeli hadszereg

Izraeli tankok jelentek meg egy újabb gázai kórházi komplexum körül, itt tizenkét palesztin meghalt és több tíz ember meg is sérült –  közölte hétfőn a Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium.

Az indonéziai kórház blokádjából szóló híreket az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg, a palesztin WAFA hírügynökség szerint a létesítményt azonban tüzérségi támadás – számolt be a Reuters.

Mostanra sok gázai kórház mellett az indonéziai szervezetek által finanszírozott, 2016-ban létrehozott Indonéz Kórház is beszüntette működését. Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Ashraf Al-Qidra azonban azt mondta, hogy mintegy 700 ember, köztük orvosi csapatok és sebesültek tartózkodnak a létesítményben.

A Hamász vezette Gázai övezet túloldalán közben legalább 14 palesztin halt meg két izraeli légicsapásban, amelyek házakat értek Rafah városában, az egyiptomi határ közelében – közölték az egészségügyi hatóságok.

Az izraeli hadsereg erről közleményt adott ki, amelyben videót is közölt a légicsapásokról és a házról házra járó katonákról. Az izraeli hadsereg emellett azt állítja, megölték a Hamász három századparancsnokát és egy csapat palesztin harcost, noha a történtek konkrét helyszínét nem jelölték meg.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik