A következő élő közvetítés része Élő adásban, újságírók közelében csapódott be egy rakéta az izraeli határ mellett

Koraszülöttek haltak meg oxigénhiány miatt

Bashar TALEB / AFP
Bashar TALEB / AFP

Mohamed Abu Selmia, a kulcsfontosságú gázai, al-sifai kórház vezetője a BBC-nek arról beszélt, hogy az elmúlt napokban 32 ember halt meg az intézményben. Mint mondta,

három koraszülött és hét ember halt meg oxigénhiány miatt.

Közölte, több másik, dialízisre szoruló beteg esetében is fennáll annak a veszélye, hogy a következő napokban meghal, mivel a kezelésük már nem biztosított.

Az orvos szerint a kórházban hamarosan kifogy az üzemanyag, és más készletek is kifogynak. Elmondta, a koraszülötteket a már nem működő inkubátorokból ki kellett venniük. Több mint 600 sérült van az intézményben.

A BBC megkérdezte az orvost, hogy az izraeli hadsereg felvette-e a kapcsolatot a betegek vagy a koraszülöttek evakuálásával kapcsolatban, ugyanis Izrael azt közölte, hogy üzemanyagot küldött a kórház közelébe és más készleteket. Azonban az orvos szerint ők próbálták felvenni a kapcsolatot Izraellel, ám eddig nem kaptak választ. Mint mondta,

tárgyalások folynak a koraszülöttek evakuálásáról, de eddig semmi sem történt.

Abu Selmia elmondta, hogy a kórház kapcsolatba lépett a Vöröskereszttel is, hogy megpróbálják összehangolni a holttestek eltemetését, amelyek közül körülbelül 150 van a kórházban, de azt mondták neki, hogy ez jelenleg nem kivitelezhető.

Beszélt olyan részletekről is, hogy egyes holttesteket kutyák ettek meg-

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik