Nagyvilág

Meghalt Maryanne Trump Barry, Donald Trump nővére

Ed JONES / AFP
Ed JONES / AFP

86 éves korában elhunyt Maryanne Trump Barry, Donald Trump volt amerikai elnök idősebbik nővére, írja a CNN két egymástól független forrásra hivatkozva.

Barryre a lakásában találtak rá helyi idő szerint hajnali 4 óra körül. Idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak, és bár halálának pontos körülményei egyelőre nem ismertek, a szíve állhatott le.

Barry szövetségi bíróként és ügyészként dolgozott. 1983-ban Ronald Reagen nevezte ki a New Jersey-i kerület amerikai kerületi bíróságára, 1999-ben pedig Bill Clinton regnáló elnökként nevezte ki a harmadik kerületi amerikai fellebbviteli bíróságra. 2019-ben ment nyugdíjba, amikor családja feltételezett adócsalása miatt vizsgálatot indítottak ellene a New York Times nyomozása alapján.

Mivel visszavonult, a nyomozást megszüntették ellene, de jogi képviselője mindvégig tagadta a vádakat.

Kapcsolódó
Trump az ártatlanságáért harcol a bíróságon, Biden az őt megválasztó amerikaiak szavazataiért
Joe Biden a 2020-as elnökválasztáson fontos szavazatokat gyűjtött be a nem fehér választóktól, egy évvel a következő választás előtt azonban az látszik, hogy közülük egyre kevesebben szavaznak neki bizalmat. Donald Trump eközben azért járt bíróságra, mert pénzügyi csalással vádolják a családi cégét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik