Nagyvilág

Élő adásban lőttek le egy DJ-t a Fülöp-szigeteken

Életét vesztette DJ Johnny Walkerként ismert Juan Jumalon, fülöp-szigeteki DJ, műsorvezető, rádiós újságíró, akire élő adásban nyitott tüzet a támadója az otthonában kialakított stúdiójában – írja a BBC.

A lap szerint Jumalon helyi idő szerint hajnali fél 6 körül a Facebookon élőzött házi stúdiójából, amikor a gyanúsított belépett a felvételi fülkébe és tüzet nyitott. Helyi médiaértesülések szerint a támadó a lövések előtt engedélyt kért, hogy belépjen a fülkébe, rendőrségi források szerint még azt is mondta, hogy valami fontos közlendője van, amit el kell mondania adásban.

A támadás után Jumalont a felesége vitte kórházba, de mire odaértek, az orvosok már nem tudtak segíteni, halottá nyilvánították a férfit.

A rendőrség közölte, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a férfit korábban fenyegették volna, a BBC írásából viszont kiderül, hogy az elnök, Ferdinand Marcos, Jr. 2022-es hivatalba lépése óta már négy újságírót öltek meg az országban. Az elnök a leghatározottabban elítélte Jumalon meggyilkolását és mielőbbi vizsgálatot sürget és az elkövető felelősségre vonását követeli az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik