A következő élő közvetítés része Zelenszkij: Oroszország fokozatosan elveszíti az ellenőrzést a Fekete-tenger felett

Zelenszkij szerint az oroszok visszahúzódnak a Fekete-tenger keleti részére  

YVES HERMAN / POOL / AFP
YVES HERMAN / POOL / AFP

Hálás vagyok mindazoknak, akik azért küzdenek, azon munkálkodnak, hogy Ukrajna továbbra is hozzáférhessen a világpiachoz. Az eredmények jók: Oroszország fokozatosan elveszíti az ellenőrzést a Fekete-tenger felett, és visszavonulnak a tenger keleti részére. Ott is el fogjuk érni őket

– mondta Volodmir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében.

Az ukrán elnök köszönetet mondott az Egyesült Államoknak a legutóbbi, „erőteljes” szankciókért, melyek összesen 220 orosz és nem orosz szervezetre vetettek ki korlátozásokat.

Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, hogy Zelenszkij nem tett említést az ukrán vezérkari főnök tegnap megjelent, nagy vihart kavart cikkére. Az írás tanúsága szerint állóháború felé halad a konfliktus, ami inkább Oroszországnak kedvez. Valerij Zaluzsnij szerint az öt hónapja megindított, eredménytelen ellentámadás során a nyugati katonai segélyek elégtelennek bizonyultak a helyenként 20 kilométer mély orosz aknazárakkal szemben. A Fehér Ház szerint az ukrán hadsereg vezetőjének cikke megerősíti, hogy az országnak szüksége van a nyugati támogatásra.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik