Nagyvilág

Gyilkossággal gyanúsítanak egy gyilkos galócából ételt készítő ausztrál nőt

Három ember megölésével gyanúsítják azt a 49 éves ausztrál nőt, aki gyilkos galócából főzött étellel kínálta vendégeit – jelentette a BBC.

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, nyáron négy embert vittek kórházba, miután egy Melbourne melletti lakásban elfogyasztott étel után rosszul lettek. Hárman, két férfi és egy nő, egy héttel később belehaltak a mérgezésbe, míg egy férfi két hónappal később, szeptember végén hagyhatta el a kórházat.

A gyilkossággal vádolt Erin Patterson július 29-én hívta meg a Leongathában található otthonába volt sógornőjét és sógorát, a 70 éves Gail és a szintén 70 éves Don Pattersont, valamint Gail húgát és annak férjét, a 66 éves Heather és a 68 éves Ian Wilkinsont. Patterson a férjét is meghívta, de ő az utolsó pillanatban közölte, hogy nem tud elmenni.

Már korábban is felmerült a gyanú, hogy Patterson szándékosan mérgezte meg vendégeit, de a nő tagadta azt, és azt állította, hogy szupermarketben és egy ázsiai zöldségesnél vásárolt gombákat használt fel az ebédhez. Beszámolók szerint később a nő gyerekei is ettek az ételből, de a gombát meghagyták, mert nem szeretik.

A rendőrség csütörtök reggel letartóztatta Pattersont, majd házkutatást tartott nála. A nő továbbra is ártatlannak vallja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik