Nagyvilág

Hazaengedték a kórházból a rejtélyes ausztrál gombamérgezés túlélőjét

Getty Images
Getty Images

Két hónap után elhagyhatta a kórházat az ausztrál Ian Wilkinson, aki egyike a rejtélyes ausztrál gombamérgezés túlélőinek.

Mint ismert, a férfi többedmagával fogyasztott abból az Erin Patterson által készített fogásból, ami gyilkos galócát tartalmazott.

A mérgezés miatt hárman, köztük Wilkinson felesége is elhunyt. Az eset egész Ausztráliát megrázta, Patterson viszont tagadja, hogy szándékos mérgezte volna meg a vendégeit.

Egyelőre nem tudni, hogy Wilkinsont kihallgatta-e már a rendőrség, és tudott-e új információkkal szolgálni a tragédia körülményeiről a hatóságoknak.

A halálos ebédre még július 29-én került sor Leongatha kisvárosában. Patterson meghívta az otthonába volt sógorait, Gail és Don Pattersont, valamint Gail húgát, Heather Wilkinsont és feleségét, Iant. Szintén várta a volt férjét is, de ő az utolsó pillanatban közölte, hogy nem tud elmenni.

Pár órával az ebéd után mind a négy vendég rosszul lett. A 66 éves Heather, a 70 éves Don és a szintén 70 éves Gail néhány nappal később meghaltak. A 68 éves Iant sokáig súlyos állapotban kezelték a kórházban.

Eleinte az volt a gyanú, hogy Patterson szándékosan mérgezhette meg a vendégeit, mert neki különösebben nem esett baja. Ő viszont azt hajtogatja, hogy baleset történt.

Állítása szerint szupermarketben vásárolt gombákat az ebédhez, valamint felhasznált szárított gombákat is, amiket pár hónapja vett egy ázsiai zöldségesben Melbourne-ben.

Másnap a gyerekei is ettek a maradékból, de ők nem ették meg a gombát, mert nem szeretik azt.

Kapcsolódó
Megtalálhatták a gyilkos galóca mérgének ellenszerét
Az ételmérgezéses esetek közül világszerte a gombamérgezés okozza a legtöbb halálesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik