A következő élő közvetítés része A következő napokban újabb külföldi túszokat enged szabadon a Hamász

„Mára minden gázai hajléktalanná vált”

Földi pokolnak nevezte a Gázai övezetet helyi idő szerint hétfő este a palesztin ENSZ-nagykövet, Rijád Manszúr New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) rendkívüli ülésén. A diplomata Dag Hammarskjöld korábbi ENSZ-főtitkár szavait idézte meg, aki még 1954-ben mondta azt, hogy a világszervezetet nem azért hozták létre, hogy mennyországot teremtsenek a Földön, hanem hogy megmentse az embereket a pokoltól.

„Az emberiség megmentése a pokoltól ma az ENSZ számára a gázai palesztinok megmentését jelenti” – jelentette ki Manszúr, hozzátéve, hogy az Izrael és a Hamász között október eleje óta tartó harcokban már több mint nyolcezer palesztin halt meg, közülük több mint háromezren Gáza északi részén, „ahonnan Izrael emberek ezreit telepítette ki”.

„Mára voltaképpen már minden gázai hajléktalanná vált. Otthontalanok, családról családra vándorolnak, autóikban, utcákon alszanak, de bárhová mennek, tudják, hogy bármikor megölhetik őket” – fogalmazott a diplomata, felszólítva a BT tagjait, hogy tekintsenek emberként a gázaiakra és mentsék meg őket.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik