A következő élő közvetítés része Lukasenka fegyverszünetet sürget az ukrajnai háborúban

Lukasenka tűzszünetet sürget, béketárgyalásokra és megegyezésre van szükség szerinte

VYACHESLAV OSELEDKO / AFP
VYACHESLAV OSELEDKO / AFP

Amióta 2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, első alkalommal beszélt úgy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, hogy tűzszünetre és mihamarabbi békemegállapodásra lenne szükség az ukrajnai háborúban. Lukasenka Putyin egyik legközelebbi szövetségese, az orosz hadsereg egyes csapatai a háború kezdetén a fehérorosz határon törtek be Ukrajna területére, és elmondható, hogy az ország az eddigiekben szilárdan ott állt Oroszország mellett, sem szóban sem tettekben nem mentek szembe Oroszországgal a háború kapcsán.

Most azonban az Independent beszámolója szerint Lukasenka arról beszélt, hogy patthelyzet állt be a harcokban, a frontvonalak megmerevedtek, egyik fél sem tud a másik fölé kerekedni, miközben mind az oroszoknak, mind az ukránoknak bőven vannak problémáik.

„Le kell ülniük a tárgyalóasztalhoz és meg kell egyezniük. Ahogy már mondtam, nincs szükség előfeltételekre, a lényeg az, hogy kiadják a STOP-parancsot” – jelentette ki a fehérorosz elnök a BelTA fehérorosz állami hírügynökség kérdésére.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik