A következő élő közvetítés része Lukasenka fegyverszünetet sürget az ukrajnai háborúban

Amerikai segély nélkül Oroszország sikerrel járna Ukrajnában az amerikai védelmi miniszter szerint

Oroszország sikerrel fog járni Ukrajna elleni háborújában, ha az Egyesült Államok nem folytatja a kijevi vezetés támogatását – jelentette ki kedden Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

Garantálhatom, hogy támogatásunk nélkül Vlagyimir Putyin orosz elnök sikerrel fog járni

hangoztatta Austin az amerikai szenátusban tartott meghallgatáson, amelyen az amerikai elnök által – részben Kijev támogatására – kért, összesen 106 milliárd dolláros költségvetési keretről folyt vita.

SAUL LOEB / AFP

Az amerikai kongresszus 2022 februárja óta 113 milliárd dollár támogatást hagyott jóvá Ukrajna számára. A Fehér Ház közlése szerint mostanra kevesebb mint 5,5 milliárd dollár forrása maradt a kijevi vezetés segélyezésére az amerikai katonai készletekből.

Joe Biden amerikai elnök azt szeretné, ha a kongresszus 106 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozást biztosítana, amelynek jelentős részét Ukrajna védelmének megerősítésére fordítanák, egy másik nagyobb összeget pedig Izrael, az indiai-csendes-óceáni térségben fekvő szövetségesek és a határvédelem között osztanák szét. Az előterjesztést viták övezik: míg Izrael mellett egységesen kiáll a republikánus képviselőházi többség, addig Ukrajna folytatódó katonai és egyéb támogatását a republikánus képviselők egy része feltételekhez kötné, illetve ellenzi, s ezért a szavazást a két kérdésről kettéválasztanák.

Ha most kihúzzuk alóluk a szőnyeget, Putyin csak erősebbé fog válni, és sikerrel fog járni mindabban, amit akar

jelentette ki a védelmi tárcavezető az MTI beszámolója szerint.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik