Nagyvilág

Ezer macskát mentettek ki zughentesek karmai közül a kínai rendőrök

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Egy állatvédő aktivista bejelentése alapján mentettek ki a rendőrök több mint ezer macskát egy húsfeldolgozóba tartó teherautóról, Kínában. Ha nem avatkoznak közbe, a macskákat levágják és a húsukat ürü-, vagy disznóhúsként értékesítik.

Egy állatvédő szervezet aktivistái figyeltek fel rengeteg faládába zárt macskára egy dél-kínai város temetője melletti telephelyen – írja a BBC.

Az állatvédők hat napon át tartották megfigyelés alatt a ládákat, majd amikor látták, hogy azokat elkezdik teherautóra pakolni, értesítették a rendőrséget, majd feltartóztatták a teherautót a rendőrök kiérkezéséig.

Az egyik aktivista elmondta, hogy macskahús piaci értéke nagyjából 4,5 jüan (kb. 220 forint) egy 600 grammnak megfelelő, helyi mértékegység szerinti adagonként. Egy macskából 4-5 adag hús nyerhető ki, amiből aztán kolbászt, vagy húsnyársat készítenek és juh-, vagy sertéshúsként értékesítik.

Nem tudni, hogy a megmentett több mint ezer macska kóborállat volt-e, vagy gazdiktól ellopott házikedvenc. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Kínában és újra aggasztó kérdéseket vetett fel az ország élelmiszerbiztonsági helyzetével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik