A következő élő közvetítés része Gázai egészségügyi tárca: 4651 halott az izraeli légicsapásokban, az áldozatok 40 százaléka gyermek

Szíriai állami média: izraeli légicsapás érte a damaszkuszi és az aleppói repülőteret

MTI/EPA/Mohamed Szaber
MTI/EPA/Mohamed Szaber

Rakétatámadás érte vasárnapra virradóra a damaszkuszi és az aleppói repülőteret, egy ember meghalt, a légikikötők működését felfüggesztették – jelentette a szíriai állami média, Izraelt téve felelőssé a támadásért.

Az MTI szemléje szerint az arab ország közlekedési minisztériuma bejelentette, hogy a forgalom újraindításáig a járatokat a Földközi-tenger partján lévő el-Ládzikíja repülőterére irányítják.

Az aleppói és a damaszkuszi repülőteret – melyek Szíria legfontosabb légikikötői – korábban már érték légitámadások, amelyek miatt működésük egy időre akkor is leállt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a libanoni Hezbollah síita szervezet hadállásai ellen.

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik