A következő élő közvetítés része Gázai egészségügyi tárca: 4651 halott az izraeli légicsapásokban, az áldozatok 40 százaléka gyermek

Palesztinpárti tüntetéseket tartottak Párizsban és Brüsszelben

Rahim Khatib / Anadolu / AFP
Rahim Khatib / Anadolu / AFP

Több ezren vettek részt vasárnap Párizsban egy palesztinpárti tüntetésen, a demonstrálók palesztin zászlókat lengettek, és azt skandálták: „Gáza, Párizs veled van”. Ez volt az első palesztinpárti megmozdulás, amelyet a párizsi rendőrség engedélyezett azóta, hogy a Hamász iszlamista szervezet támadást intézett Izrael ellen október 7-én.

A hatóságok azt közölték, a korábbiakkal ellentétben ezúttal azért engedélyezték a tüntetést, mert annak szervezői nyilatkozatban elítélték a Hamász által elkövetett vérengzést, amelyben több mint 1400 emberrel végeztek. A rendőrség adatai szerint 15 ezren vettek részt a demonstráción, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztinokkal, és tűzszünetre szólítsanak fel a Gázai övezetben.

Az utóbbi napokban más franciaországi városokban is engedélyeztek palesztinpárti demonstrációkat, miután bírósági döntés született arról, hogy ebben a kérdésben eseti alapon kell eljárni, és nem szabad általános tiltást kihirdetni, mint ahogyan azt a belügyminiszter javasolta.

Vasárnap Brüsszelben is tartottak hasonló megmozdulást: mintegy 12 ezer ember gyűlt össze, és követelte az Európai Uniótól, hogy lépjen fel a tűzszünet és a Gázai övezet blokádjának feloldása érdekében.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik