A következő élő közvetítés része „Az izraeli kormány baklavával és gyógyszerekkel kényezteti a gyilkosokat” – a gázai túszok családtagjai felháborodtak a segélyszállításokon

„Az izraeli kormány baklavával és gyógyszerekkel kényezteti a gyilkosokat” – kifakadtak a gázai túszok hozzátartozói

MOHAMMED ABED / AFP
MOHAMMED ABED / AFP

Engedélyezte a humanitárius segélyszállítást Gázába Egyiptom felől az izraeli kormány. Pénteken húsz kamion léphet be a rafahi átkelőn.

A Hamász támadása során túszul ejtett és Gázába hurcolt mintegy 200 személy hozzátartozói dühösen reagáltak a segélyek bejelentésére. (Izrael néhány napja frissített adatokat tett közzé a Hamász által elhurcolt túszok számáról, eddigi 155 helyett már 199 rabról szólnak a hírek).

Nagy felháborodást váltott ki a családtagok körében az a döntés, hogy engedélyezték a segélyszállítást a gázai gyilkosoknak

– olvasható az elraboltak családjainak képviseletére alakult „Hozzátok haza őket, most!” nevű szervezet közleményében. A „Hozzátok haza őket, most!” nem képviseli az összes túszként fogva tartott személyek családtagját, ugyanakkor ez a fő ernyőszervezet.

Emlékeztetünk mindenkit arra, hogy gyerekeket, csecsemőket, nőket, katonákat, férfiakat és időseket – akik közül néhányan súlyos egészségügyi problémákkal küzdenek, megsebesültek vagy meglőtték őket – tartanak fogva a föld alatt, mint az állatokat, embertelen körülmények között, és eközben az izraeli kormány baklavával és gyógyszerekkel kényezteti a gyilkosokat

– tették hozzá, megjegyezve, hogy amennyiben a kormány nem vonja vissza a döntését, a családok még eltökéltebben fognak küzdeni.

A tel-avivi Kirya katonai parancsnokság közelében rendszeresen tüntetnek, kormányzati intézkedéseket követelve a bajbajutott izraeliek megmentésére.

(The Times of Israel)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik