A következő élő közvetítés része Izrael közzétette a Hamász terroristák lehallgatott telefonbeszélgetését a kórház elleni támadásról, újabb palesztinpárti tüntetést tiltott be a BRFK

IDF: A hadsereg lehallgatásai azt igazolják, hogy az Iszlám Dzsihád rakétája találta el a kórházat

Legalább 500 halálos áldozata van az Al-Ahli Arabi Baptista Kórházat ért légicsapásnak, közölte tegnap a gázai egészségügyi minisztérium, megjegyezve, hogy még több száz áldozat lehet a romok alatt. A kórház támadását nem előzte meg semmilyen jelzés. Később az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy nem izraeli rakéta csapódott a kórházba.

Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője az újságíróknak tartott tájékoztatót az ügyben. Elmondta, hogy a hadsereg radarja a gázai kórházban történt a robbanással egyidőben jelzett rakétakilövést. Emellett az IDF a terrorcsoportok közötti kommunikációt is lehallgatta. A beszélgetés arra utal, hogy az Iszlám Dzsihád lőtte ki a rakétákat.

Mint mondta,

az Al-Ahli Baptista Kórháznál történt robbanás idején az izraeliek nem hajtottak végre légi-, szárazföldi vagy tengeri támadást a térségben.

Hagari a sajtótájékoztatón izraeli katonai drónok által készített légi felvételeket is megosztott. Értékelése szerint a felvételeken olyan detonáció látható, amelyet az izraeli bombák eleve nem tudnak okozni. – Ráadásul a robbanás az épület parkolójában történt – állapította meg Hagari.

Eközben a hadsereg közleményben írt arról, hogy

a háború kezdete óta a terrorcsoportok által Izraelre kilőtt mintegy 450 rakéta landolt a Gázai övezetben.

A szintén Gázában működő, szélsőséges Iszlám Dzsihád tagadja, hogy ők lőtték volna ki a kórházba csapódó rakétát. Úgy vélik, ezzel csak Izrael próbálja hárítani a felelősséget a brutális mészárlásért.

A becsapódásról több felvételt is közöltek:

(Times of Israel)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik